وصفة حلوة مترجمالهكم
الوصفة دي من اخر كتاب ل Alice Medrich’s من كتاب Pure Dessert.
المكونات
كمية كافية من التوست الابيض (الرفيع ال .6mاو ال 1.سم السمك) او عيش فينو ,بالحواف المحرمشة او من غيرها يغطي صنية (حوالي 8 بوصة صغننة _مش لازم نتايد اوي بالمفاس_ بطبقتين عيش
1/4 او 1/3 كوب نوتيلا (64 او 75 جرام) ولو بتحب النوتيلا اوي وبتحبها زيادة فالوصفة ممكن تزود ل 150 جرام يعني حسب الرغبة
5 بيضات كبار
1/2 فنجان سكر 112 جرام
رشة ملح (1 جرام )
1 1/4 (كوب وربع ) لبن (300 جرام)
1 1/4 كوب كريمة (300 جرام)
الخطوات
نحط رف فالفرن من تحت ,ونسخن الفرن ل 325 (فهرنهايت) . نحط العيش فارض الصينية اللي حنخبز فيها عشان نتاكد انة حيكفي يغطي طبقتين .
نشيل العيش من الصنية ولو العيش طازة نحط شرايح العيش عالصاج بتاع الفرن 5 دقايق لكل جنب , او لحد ما يتحمص عالخفيف اوي. نصيب العيش يبرد , وبعدين نغطي وش واحد للتوست بالنوتيلا . نقطع او نكسر من نص التوستاية ونخليها 4 اجزاء (مش حنعمل كدة فشرايح الفينو . نرص العيش الوش اللي فية النوتيلا لفوق ونخلي متداخلة والحروف نساويها عشان تبقى شكلها حلو .
وفوعاء متوسط نخفق البيض والسكر والملح مع بعض . وبالتدريج نخفق اللبن والكريمة.
وبعدين نصب الخليط من خلال مصفى فالصنية اللي حنخبز فيها . نغطي البودينج بالبلاستيك (اللي بنلف بية الاكل ) ونضغط اي عيش مش متغطي بالخليط شوية لحد ما يتغطى بية .
ونتركة على الاقل 15 دقيقة عشان العيش يتشرب الخليط . ونسخن الفرن تاني ل 325 فهرنهايت , ونحط فية وعاء فية مية عشان تغلي.
نشيل الغطى من عالبودنج ونحطه فالصنية اللي ححتتحط في الفرن وتكون كبيرة بحيث تكفي البودنج ومساحات فاضية على جميع الحواف , وبعدين عالفرن.
ونسحب الرف ونحط الماء المغلى فالصنية لحد ما يجي تقريبا للنص.
نسيبها تتخبز لحد لما نحط السكينة تطلع من غير ما يبقى فيها كاستر او عجينة يعني (او يطلع فيها حاجة بسيطة من النوتيلا) , من 50 _ ل 55 دقيقة .
ونسيبها تبرد حوالي ساعة
وممكن عند التقديم تزيينها ب قشر برتقان مبشور اوي اشيء تاني تحبية
منقول مترجم من وضفة من كتاب Pure Dessert
ترجمة رودي
الوصفة دي من اخر كتاب ل Alice Medrich’s من كتاب Pure Dessert.
المكونات
كمية كافية من التوست الابيض (الرفيع ال .6mاو ال 1.سم السمك) او عيش فينو ,بالحواف المحرمشة او من غيرها يغطي صنية (حوالي 8 بوصة صغننة _مش لازم نتايد اوي بالمفاس_ بطبقتين عيش
1/4 او 1/3 كوب نوتيلا (64 او 75 جرام) ولو بتحب النوتيلا اوي وبتحبها زيادة فالوصفة ممكن تزود ل 150 جرام يعني حسب الرغبة
5 بيضات كبار
1/2 فنجان سكر 112 جرام
رشة ملح (1 جرام )
1 1/4 (كوب وربع ) لبن (300 جرام)
1 1/4 كوب كريمة (300 جرام)
الخطوات
نحط رف فالفرن من تحت ,ونسخن الفرن ل 325 (فهرنهايت) . نحط العيش فارض الصينية اللي حنخبز فيها عشان نتاكد انة حيكفي يغطي طبقتين .
نشيل العيش من الصنية ولو العيش طازة نحط شرايح العيش عالصاج بتاع الفرن 5 دقايق لكل جنب , او لحد ما يتحمص عالخفيف اوي. نصيب العيش يبرد , وبعدين نغطي وش واحد للتوست بالنوتيلا . نقطع او نكسر من نص التوستاية ونخليها 4 اجزاء (مش حنعمل كدة فشرايح الفينو . نرص العيش الوش اللي فية النوتيلا لفوق ونخلي متداخلة والحروف نساويها عشان تبقى شكلها حلو .
وفوعاء متوسط نخفق البيض والسكر والملح مع بعض . وبالتدريج نخفق اللبن والكريمة.
وبعدين نصب الخليط من خلال مصفى فالصنية اللي حنخبز فيها . نغطي البودينج بالبلاستيك (اللي بنلف بية الاكل ) ونضغط اي عيش مش متغطي بالخليط شوية لحد ما يتغطى بية .
ونتركة على الاقل 15 دقيقة عشان العيش يتشرب الخليط . ونسخن الفرن تاني ل 325 فهرنهايت , ونحط فية وعاء فية مية عشان تغلي.
نشيل الغطى من عالبودنج ونحطه فالصنية اللي ححتتحط في الفرن وتكون كبيرة بحيث تكفي البودنج ومساحات فاضية على جميع الحواف , وبعدين عالفرن.
ونسحب الرف ونحط الماء المغلى فالصنية لحد ما يجي تقريبا للنص.
نسيبها تتخبز لحد لما نحط السكينة تطلع من غير ما يبقى فيها كاستر او عجينة يعني (او يطلع فيها حاجة بسيطة من النوتيلا) , من 50 _ ل 55 دقيقة .
ونسيبها تبرد حوالي ساعة
وممكن عند التقديم تزيينها ب قشر برتقان مبشور اوي اشيء تاني تحبية
منقول مترجم من وضفة من كتاب Pure Dessert
ترجمة رودي
الإثنين ديسمبر 14, 2009 2:59 am من طرف خطايا الشوق..}
» تدليك اليدين على الطريقة الهندية..~
الأحد ديسمبر 13, 2009 3:18 am من طرف خطايا الشوق..}
» محتويات شنطة اليد عند الحريم
السبت ديسمبر 12, 2009 2:27 am من طرف خطايا الشوق..}
» روايات لا تثبت احذر من نشرها ارجو التثبيت للأهمية فقط
السبت نوفمبر 21, 2009 12:44 pm من طرف لمسة شقاوة
» سجل مروركـ بـبيت من قصيدة..}
الجمعة نوفمبر 06, 2009 10:33 pm من طرف أحلى شقاوه
» عذرا ً صديقتي لقد قمت بحذفك
الجمعة نوفمبر 06, 2009 8:41 am من طرف خطايا الشوق..}
» موديلات مريول المدرسة
الجمعة نوفمبر 06, 2009 8:26 am من طرف خطايا الشوق..}
» عطورات جديده
الجمعة نوفمبر 06, 2009 8:02 am من طرف خطايا الشوق..}
» مدة صلاحية المكياج
الجمعة نوفمبر 06, 2009 8:01 am من طرف خطايا الشوق..}